CERITA KEHIDUPAN

NAK SEMANGAT

20:30

Hai.

Sesekali, eh macam banyak kali je...

Bila tak ada semangat, rasa malas semacam, rasa down semacam,

Saya akan dengar lagu-lagu yang memberi inspirasi.

Kadang cuba tengok movie yang bagi feel yang bagus, which yang akan buatkan diri ini muhasabah,
then rasa semangat sikit untuk meneruskan kehidupan.

Entahla, makin meningkat usia ni, jadi mudah je untuk duduk sorang-sorang dan hanya buat hal sendiri.

Untuk sesiapa yang mengenali saya,
mesti dah tahu yang saya adalah spesies tak boleh duduk diam,
sibuk sana sini,
suka berinteraksi dengan orang,
suka berkawan,
suka benda yang meriah.

Tapi now,
entahla apa yang tak kena,
saya jadi malas dah nak berada dalam ramai orang,
rasa sangaaaaat suka kalau dapat duduk sorang-sorang,
tengok je orang,
minum kopi seorang diri,
kalau nak tidur, tidur je lah.
Haaa gitu lah gambaran kemalasan dan kepelikan yang dah mula terjadi buat diriku.

Mungkin faktor usia kot.
Jadi nak yang cool-cool je.

Mungkin juga fasa recovery.
Setelah bertahun alami fasa keserabutan dalam mengenal dunia gitu.

And now,
saya dah mula terpanggil untuk menulis di blog ini semula.

Cerita je apa yang saya mahu.

Somehow menulis ni adalah terapi bagi saya.

Saya rasa 'hidup', tiap kali selepas menulis.

Maka,
sebagai salah satu langkah 'menghidupkan' diri,
saya mahu menulis kembali,
biarlah blog ini mengabadikan tulisan saya.

Kalau tidak bermanfaat pada orang lain pun,
saya tahu ianya still memberi manfaat buat diri sendiri.

Sebab?
Setiap kali selepas menulis,
saya akan terasa lega dan lebih semangat untuk melakukan aktiviti seterusnya.

Sebagai penyeri bagi post ini,
mari saya kongsikan lagu yang sangat sangat sangatttttt bagi semangat di kala 'jatuh'.

Lagu yang bikin kita lebih berani.
Lagu yang bikin kita jadi diri kita.

---
"This Is Me"
(from "The Greatest Showman" soundtrack)

I'm not a stranger to the dark
Hide away, they say
'Cause we don't want your broken parts
I've learned to be ashamed of all my scars
Run away, they say
No one will love you as you are

But I won't let them break me down to dust
I know that there's a place for us
For we are glorious

When the sharpest words wanna cut me down
I'm gonna send a flood, gonna drown them out
I am brave, I am bruised
I am who I'm meant to be, this is me
Look out 'cause here I come
And I'm marching on to the beat I drum
I'm not scared to be seen
I make no apologies, this is me

Another round of bullets hits my skin
Well, fire away 'cause today, I won't let the shame sink in
We are bursting through the barricades
And reaching for the sun (we are warriors)
Yeah, that's what we've become

Won't let them break me down to dust
I know that there's a place for us
For we are glorious

When the sharpest words wanna cut me down
Gonna send a flood, gonna drown them out
I am brave, I am bruised
I am who I'm meant to be, this is me
Look out 'cause here I come
And I'm marching on to the beat I drum
I'm not scared to be seen
I make no apologies, this is me

...This is me

And I know that I deserve your love
There's nothing I'm not worthy of
When the sharpest words wanna cut me down
I'm gonna send a flood, gonna drown them out
This is brave, this is bruised
This is who I'm meant to be, this is me

Look out 'cause here I come (look out 'cause here I come)
And I'm marching on to the beat I drum (marching on, marching, marching on)
I'm not scared to be seen
I make no apologies, this is me

(Whenever the words wanna cut me down
I'll send the flood to drown them out)
I'm gonna send the flood, gonna drown them out

This is me






Lantak pi apa orang kata,
asalkan kita tak berpura-pura,
asalkan kita jadi the best version of ourself.

Bai.

You Might Also Like

3 comments

  1. Lelaki ke perempuan yang nyanyi tu

    ReplyDelete
  2. biasa..bila kita semakin berusia rasa best je dduk sorang2 bt hal sendiri..tp bila dh kahwin x bleh bt hal sendiri sbb ade suami..hehe..

    ReplyDelete

Nak tanya, boleh.

Nak bagi pendapat, boleh.

Saja nak komen, pun boleh.