PRODUK : VITAMIN C

PERLU KE AMBIL VITAMIN C?

13:08

Salam dan hai semua.

Berjumpa lagi kita di ruangan ini. 

Dalam banyak-banyak vitamin, yang paling glemer adalah Vitamin C.

Entahlah kenapa, tapi memang beliaulah yang paling glemer.


Free stock photo of black-and-white, person, hands, woman


Tahukah anda, bahawa Vitamin C adalah antara vitamin asas yang diperlukan badan? Means kalau tak ada, memang haru-birulah kehidupan seorang manusia.

Tahukah lagi, bahawa Vitamin C adalah vitamin yang tak dihasilkan dalam badan? Means that kita kena dapatkannya daripada sumber luar, yakni makanan.

Jadi soalan berikutnya adalah, perlu ke ambil Vitamin C daripada selain makanan?
Perlu jika tak cukup pengambilan Vitamin c daripada pemakanan harian.

Kalau yang sokmo tak makan sayur dan buah tu…. Hmmmm…. Anda memang kena ambil daripada suplemen lah.

KESAN KEKURANGAN VITAMIN C

Yang paling dasat biasa didengari adalah penyakit Skurvi.

Tapi, sebelum sampai ke tahap Skurvi tu, actually badan kita ni dah cerdik dah, badan kita akan beri tanda-tanda awal pada kita seperti :

-Gusi berdarah, gosok gigi je berdarah
-Anemia, iaitu iron/zat besi lambat diserap tubuh
-Kulit kering, ada yang sampai bersisik
-Rambut kering,ada yang bercabang jadinya
-Luka lambat sembuh

DOS VITAMIN C SEHARI

Ada dikatakan kita hanya memerlukan sebanyak 75mg sahaja Vitamin c dalam sehari, sebenarnya ianya adalah dos minumum untuk mengelakkan penyakit Skurvi.

Makna lain adalah, kalau kita nak dapat effect kulit cantik, jerawat kecut, luka cepat sembuh tu, kita mestilah consume lebih daripada itu, pernah terbaca sharing seorang doktor, mengatakan bahawa kita perlukan 1000mg-2000mg sehari untuk effect kulit cantik!

VITAMIN C BIKIN PEDIH PERUT

Ini sering terjadi pada golongan yang ada gastrik. Most of products yang dijual di pasaran tu, Vitamin C nya adalah jenis acidic, tu yang kadang bikin berak-berak.

Jadi, pilihlah yang Non-Acidic, wah seronoknya bila tahu Vitamin C Shaklee diperbuat daripada jagung, maka ia adalah NON-ACIDIC!

PENYERAPAN OPTIMUM

Adalah amat penting untuk memastikan suplemen Vitamin C yang kita consume itu turut dilengkapi dengan Flavonoids/Bioflavonoids, kerana ia akan buatkan Vitamin C lebih berkesan dalam badan. Ingat tau, bukannya Vitamin C alone!

SUSTAINED RELEASE

Kalau perasan, di botol Vitamin C Shaklee sudah tertulis bahawa ianya adalah jenis sustained-release. 

Apabenda tu?

Ia bermaksud pembebasannya secara berperingkat dalam badan. Maka badan akan mendapat kebaikan Vitamin C ni lebih lama, tak adalah isu air kencing mahal. Hehe.

Vitamin C adalah vitamin jenis larut air, maka kalaulah kita terrrlebih consume, ianya akan dibebaskan melalui air kencing, tak jadi toksik dalam badan.

VITAMIN C SHAKLEE

Inilah antara produk kegemaran saya.

Selain untuk pastikan imun saya kuat, saya juga consume Vitamin C ini dengan harapan kulit akan jadi syantik haha. Perempuan sangat kan?


-Dalam 1botol, ada 180biji. Sehari makan 1biji je, maka tahan 6 bulan yahuuuuu.
-Tiap 1tablet mengandungi 922.00mg
-Mengandungi bioflavonid sitrus kompleks

KKLIU 0611/2017
MAL13085068NC

Nak cuba Vitamin c terhangat di pasaran ini?

Hubungi saya ok.
Gja,
019-5161862
Klik untuk direct whatsapp : www.wasap.my/60195161862


You Might Also Like

0 comments

Nak tanya, boleh.

Nak bagi pendapat, boleh.

Saja nak komen, pun boleh.