BISNES SHAKLEE

PELUANG PERNIAGAAN UNTUK ORANG SIBUK

14:45

Salam.

Orang sibuk boleh ke berniaga?

Agak pelik, sebab yang sokmo kita dengar adalah orang tak dapat buat bisnes kerana kekangan waktu.

Jadi, betui ke wujud peluang perniagaan untuk orang sibuk?

Jawapannya adalah wujud.
In fact, orang yang sibuk adalah orang yang selalunya berjaya je cemerlang gemilang dalam bisnes.

People Using Computers on Table



Sebab?

Orang yang sibuk ni disebabkan dah biasa sibuk, jadi beliau secara automatik jadi cerdik untuk selit-selit masa untuk buat bisnes, and ada yang dah sampai tahap boleh mempercepatkan masa untuk buat sesuatu.

Contoh, ada orang memerlukan 5 jam sehari untuk buat bisnes, tapi orang yang sibuk tahap petala ni boleh je guna masa dalam 2jam untuk buat bisnes. And of course, dek sayangkan 2 jam ini, golongan sibuk akan optimumkan penggunaan masa 2 jam ini, dengan buat THE BEST dalam bisnes.

Di sinilah relevannya orang sibuk pun boleh berniaga.

JADI REALISTIK

Inilah point penting yang saya mahu kongsikan dengan anda semua.

Kita perlulah menjadi realistik, yakni memastikan bisnes yang kita pilih itu adalah memang sesuai untuk golongan yang sibuk.

Kriteria penting yang perlu dilihat adalah TAHAP FLEKSIBEL sesuatu bisnes itu.

Tahap flexibility ni boleh dibahagikan kepada 3 jenis.

Apakah ia?

Check it out~

1. FLEKSIBEL MASANYA

Yakni boleh dibuat pada bila-bila masa, takdelah terikat pada waktu-waktu tertentu sahaja.

Contohnya bagi saya yang bekerja di siang hari, saya amat berterima kasih pada bisnes yang punyai flexibility dari segi masa, sebab saya masih boleh membuat bisnes pada waktu malam, atau pun selit-selit masa lunch hour. 

Wall Clock at 5:50

2. FLEKSIBEL TEMPATNYA

Boleh buat bisnes di mana jua. Bahasa lain adalah kalau kita tengah bercuti travel ke, balik kampung nak beraya ke, kita still boleh buat bisnes macam biasa.

Bisnes yang sentiasa berjalan membawa maksud kita sedang membuat duit. Bayangkan kita tengah menanyam ketupat di kampung, ketika menjelang Hari Raya. Pada masa yang sama, bisnes masih berjalan seperti biasa. Best kan? 

Contoh lain, kita sedang berada dalam kereta, sambil menunggu anak balik sekolah. Pada masa yang sama, kita pun tap tap tap tangan buat bisnes menggunakan telefon. Best kan? 

Tak perlu berada di tempat tertentu untuk buat bisnes. Tak perlu kedai, tak perlu bayar sewa kedai.

Vehicle on Street in Between High-rise Buildings With Stores on the Bottom

3. FLEKSIBEL CARANYA

Ini penting sebab tak semua bisnes online memberikan flexibility sebegini.

Apakah yang dimaksudkan dengan cara yang fleksibel?

Maksudnya kita boleh buat mengikut cara yang sesuai dengan keadaan kita, dan lagi best jika ia sesuai dengan tahap kewangan kita.

Di sinilah relevannya orang yang bermodal rendah, dan mahu buat bisnes.

Boleh buat jenis beli stok, dan jualkannya.

Boleh buat jenis dropship, yakni dapatkan order, then baru jualkannya.

Parcel delivery company

Dengan ketiga-tiga flexibility yang ada, adalah sangat tak mustahil untuk orang yang sibuk, turut membuat bisnes.

Anda orang yang sibuk dan mahu cuba berbisnes?

Nak saya ajarkan lagi caranya?

Jom hubungi saya.

Whatsapp/Call : 6019-5161862
Untuk direct whatsapp, sila klik : www.wasap.my/60195161862

You Might Also Like

0 comments

Nak tanya, boleh.

Nak bagi pendapat, boleh.

Saja nak komen, pun boleh.