BISNES SHAKLEE

KEISTIMEWAAN SHAKLEE YANG BUATKAN SAYA JATUH HATI

07:00

Salam.

Kebelakangan ini, makin ramai masyarakat kita yang menyedari keperluan mengambil suplemen sebagai satu cara memastikan nutrien harian kita adalah mencukupi dan kesihatan terjaga.

Bila baca-baca tentang Shaklee, makin mengenali Shaklee, makin jatuh hati, jatuh cinta sampai takmau yang lain dah.

Free stock photo of nature, petals, plant, green


Nak tahu apa sebab Shaklee ni istimewa? Hari ini izinkan saya cerita tentang :

SELAMAT

Apabila fikirkan Shaklee, fikirkan tulen.

Gitu.

Pernah jumpa syarikat yang declare produknya adalah SELAMAT?

Shaklee, ya!

Dengan bangganya mengakui kesemua produknya adalah selamat dengan menggunakan hanya bahan berkualiti sahaja.

Shaklee malah menegaskan bahawa standard yang digunakan adalah tiada tandingan.

1) MENYARING LEBIH 350 BAHAN CEMAR, RACUN SERANGGA DAN BENDASING

Saringan ini dibuat pada setiap bahan botani baru. Shaklee juga turut menyaring untuk bahan cemar lain termasuk logam berat, sisa pelarut, kehadiran radiasi dan pencemaran mikrob.

2) MELAKUKAN LEBIH 250 UJIAN RACUN SERANGGA, YAKNI MELEBIIHI SYARAT UNITED STATES PHARMACOPEIA (USP)

3) MELAKUKAN LEBIH 100K UJIAN KUALITI SETIAP TAHUN

4) TIDAK MENGGUNAKAN LANGSUNG BAHAN PENGAWET< PEMANIS MAHUPUN PERASA TIRUAN

Termasukah paraben semua tu. Shaklee tak gunakan pun tau.

5) BEBAS GLUTEN

Yahuuuu! Ini berita baik bgai mereka yang alami alahan gluten. 

6) BUKAN GMO

Produk Shaklee disahkan bebas GMO melalui Program Pengekalan Identiti (Identity Preserved Program), pendekatan paling dipercayai untuk memastikan produk kekal BUKAN-GMO, dari peringkat biji benih hingga ke proses pengilangan.

7) TERBIODEGRADASI

Selain suplemen, Shaklee turut membekalkan produk Get Clean Home Care (seperti sabun basuh pinggan, sabun basuh baju, dan pencuci serbaguna). Kesemua produk Get Clean ini adalah Terbiodegradasi yakni tidak mengandungi fosfat, nitrat atau borat.

8) TIDAK MELAKUKAN UJIAN KE ATAS HAIWAN

Penyayang sangat kan? Saya teringat kata-kata Dr Forest Shaklee yang menyatakan bahawa beliau tidak sekali-kali akan melakukan kerosakan atas satu sel pun di atas muka bumi ini, Haaa macam sumpah je kita dengar kan? Tapi itulah yang buatkan Shaklee kekal sebagai produk paling harmoni ke atas alam sekitar hingga kini.

Pasukan Saintis Shaklee di Pusat Inovasi Forrest C. Shaklee di Pleasanton, California.
Bila saya mengetahui tentang 8 perkara di atas, makin terujalah saya untuk menggunakan produk Shaklee dan menyebarluaskan kebaikannya ke serata alam.

Jika anda tercari-cari produk yang harmoni pada alam sekitar, Shaklee lah jawapannya.

Hubungi saya untuk mendaftar ahli ataupun mencuba mana-mana produk.


salam sayang,

Gja.

You Might Also Like

2 comments

  1. Baguslah bila ada produk yg tulen dan selamat mcm Shaklee ni sekurang kurangnya kita rasa selamat untuk mencuba.
    Kalau bukan hari ini kita beli mungkin esok atau lusa .... Tak gitu Gja hihi

    ReplyDelete

Nak tanya, boleh.

Nak bagi pendapat, boleh.

Saja nak komen, pun boleh.