PRODUK : MEALSHAKE

CARA SAYA ATASI SEMBELIT ANAK BERUMUR 2 TAHUN

15:11



Anak saya kini berumur 2 tahun.

Anak saya mengalami masalah sembelit sejak bayi lagi.

Tiap kali nak membuang, mesti dia nangis teruk,  sebab sakit nak meneran.
Najisnya keras sekali.

Hati ibu mana yang tak sedih kan.

Bila dia dah berumur 10 bulan gitu, saya mula campurkan Meal Shake Shaklee dalam susu botolnya, tiap kali bancuh susu.

Selepas 2-3 hari, alhamdulillah najisnya dah jadi lembut.



Selepas najisnya dah lembut, saya dah kurangkan kuantiti Meal Shake tu kepada hanya 1 sudu sehari.

Kemudian mesti jadi balik sembelitnya tu.

Sehinggalah saya mula decide nak bagi anak saya minum susu yang bercampur Meal Shake SETIAP HARI, dengan up kan kuantiti Meal Shake tu. Boleh kata tiap kali bancuh susu, saya pun mesti masukkan Meal Shake juga.

Oh ya, walaupun saya bancuh Meal Shake tu tiap kali bancuh susu, ia masih tak melebihi dos yang disarankan.

Saranan : Saiz hidangan 34g

FAKTA NUTRISI



Ramuan
Setiap Hidangan (34g) (1/4 cawan)
Campuran Kosong
Setiap 100 g
Kalori
120 Kcal
353 Kcal
Kalori dari lemak
5 Kcal
13 Kcal
Jumlah Karbohidrat
23.0 g
67.6 g
Gula
16.0 g
47.1 g
Fiber Pemakanan
3.0 g
8.8 g
Protein
7.0 g
20.6 g
Jumlah Lemak
0.5 g
1.5 g
Lemak Tepu
0.0 g
0.5 g
Lemak Trans
0.0 g
0.0 g
Lemak Monopolitaktepu
0.0 g
0.0 g
Lemak Politaktepu
0.0 g
0.0 g
Kolesterol
5 mg
15 mg
Sodium
80 mg
235 mg
Potasium
230 mg
676 mg
Vitamin A
375 μg
1103 μg
Vitamin C
18.0 mg
52.9 mg
Kalsium
200 mg
588 mg
Zat Besi
6.3 mg
18.5 mg
Vitamin D3
1.0 μg
2.9 μg
Vitamin E
7.0 mg
20.6 mg
Tiamin
0.5 mg
1.5 mg
Riboflavin
0.2 mg
0.6 mg
Niasin
7.0 mg
20.6 mg
Vitamin B6
0.6 mg
1.8 mg
Folat
140 μg
412 μg
Vitamin B12
1.2 μg
3.5 μg
Fosforus
150 mg
441 mg
Iodin
52.5 μg
154.4 μg
Zink
4.5 mg
13.2 mg
Selenium
24.5 μg
72.1 μg


Alhamdulilah, kini anak saya bebas sembelit.

Kita yang happy setiap kali dia membuang.


Bila dia dah stabil betul, dan kini dah pun umur 2 tahun, saya kini hanya campur 2 sudu Meal Shake sehari dalam susu botolnya.

Lega sekali.

Jika anda punyai anak yang ada masalah sembelit, saya cadangkan guna Meal Shake.

Ini pengalaman saya sendiri, Meal Shake menjadi objek wajib ada di rumah saya.
Tak sanggup dah tengok anak menangis sebab meneran.

Kesian tau.

TESTIMONI MEAL SHAKE UNTUK ANAK SEMBELIT

Jom tonton video ini.

Jika Meal Shake ini boleh membantu anak saya dan kakak ini, mengapa tidak anda?


Anak Sembelit Teruk Sampai Kena Seluk Tangan Nak Korek from iReach HD on Vimeo.

Jika anda berminat nak cuba Meal Shake ni, boleh hubungi saya : 019-5161862
Untuk direct whatsapp, klik sini : www.wasap.my/60195161862


You Might Also Like

2 comments

Nak tanya, boleh.

Nak bagi pendapat, boleh.

Saja nak komen, pun boleh.