review

BALM TASNEEM NATUREL MENGANDUNGI ESSENTIAL OIL

01:52

Salam.

Saya merupakan seorang yang amat suka pada bauan yang mengandungi essential oil.

Saya juga amat particular dengan bahan kimia yang ada pada sesuatu produk, terutamanya produk bayi. Sejak jadi mak orang ni, jadi concern terlebih dalam hal gini.

So bila di facebook, kejap-kejap melintas iklan balm Tasneem Naturel ni, siap dengan testimoni mengujakan, maka saya pun nak cubalah kan. Balm Tasneem Naturel ni bebas paraben dan SLS (Sodium Lauryl Sulfate). Peh, lagilah teruja.







INILAH BALM TASNEEM NATUREL TU BAUNYA SEDAP SEKALI.

Sebenarnya ada pelbagai jenis balm untuk tujuan yang berbeza, 4 sekawan semuanya.

1. TUMMY TIME
2. CF RUB
3. SLEEP TIME
4. CALM TIME

1. TUMMY TIME

BALM TUMMY TIME UNTUK PERUT BAYI

Ia bermula ketika anak saya,Tiara pernah mengalami sembelit (dia memang mudah sembelit), jadi saya pun cubalah balm Tummy Time.

Sapu-sapu, takde perubahan pun kahkah. 1-2hari sapu tapi macam takde kesan, so saya macam malas nak layan dah. Tapi saya selitkan balm Tummy Time ni dalam beg anak ke rumah pengasuh.

Selepas beberapa hari...

Surprisingly, tiba-tiba pengasuh cakap,

"Baguslah balm yang kau bagi tu. Tiap kali lepas mandi memang acik sapu je kat anak kau. Bagus ye, memang lancar je budak tu membuang. Kalau tak, memang susaaaaah."

Erk. Berkesan rupanya.

Kantoilah mamanya ini malas nak sapu sangat pada baby. Hihi.

Sejak hari tu, memang balm Tummy Time ni tak pernah putus dalam rumah ni.

Saya pun jadi rajin la nak sapu kat anak.

Makcik pengasuh tu pun memang pesan suruh bawak balm tu ke rumah dia waktu hantar anak.

Haaa nampak tak keyword nya? Kena rajin sapu ok.


MANFAAT BALM TASNEEM NATUREL TUMMY TIME :

- atasi masalah kembung perut bayi
- melegakan sembelit bayi
- membuang angin dalam perut bayi
- melegakan cirit-birit


2. COUGHFLU TIME @ CF RUB

BALM  COUGHFLU TIME (CF RUB) UNTUK BATUK SELESEMA

Ni kisah lain pula, pada suatu hari tu, anak saya kena batuk selesema pula. Saya pun gigih la kontek agen balm Tasneem Naturel, minta COD cepat-cepat balm Coughflu pulak. Anak tengah sakit, memang menggelabah lah kita kan.

So lepas dah dapat tu, saya pun rajinlah sapu-sapu di dada, belakang badan dan tapak kaki anak.

Betul lah seperti dalam testimoni, memang lepas tu laju je hingus anak keluar, dan yang best dia muntahkan kahak yang ada. Oh ya, lepas sapu balm tu, najis anak agak berlendir sebab kahak tu dikeluarkan juga melalui najis.

Lepas episod muntah kahak dan keluar najis berlendir, alhamdulillah memang lega batuk selesema anak. Kita pun lega jadinya bila tengok anak dah sihat.


MANFAAT BALM TASNEEM NATUREL COUGHFLU TIME (CF RUB) :

- melegakan batuk
- melegakan selesema
- membantu menurunkan suhu ketika demam
- melegakan athma


3. SLEEP TIME

BALM  SLEEP TIME UNTUK BAYI MUDAH TIDUR DAN TIDUR LENA

Rata-rata ibu mengakui keberkesanan balm Sleep Time untuk bayi yang sukar tidur malam. Bila bayi tidur dengan lena, ia bukan sahaja baik untuk bayi, malah menggembirakan ibu hehe. Ibu bertenang dan boleh lah nak fokus buat kerja lain pula.

Dalam balm Sleep Time ini, ada mengandungi minyak pati Cedar Wood yang boleh mengimbangkan hormon tidur dan jaga bayi.

Kalau bayi ada masalah untuk tidur malam, bolehlah cuba balm Sleep Time ini.


MANFAAT BALM TASNEEM NATUREL SLEEP TIME :

- Membantu anak tidur malam
- Memberi tidur yang lena dan nyenyak
- Menjadikan tidur yang berkualiti, tak mudah terjaga
- Membantu tidur untuk orang dewasa


4. CALM TIME

BALM  CALM TIME UNTUK MENENANGKAN BAYI DAN MEMBERIKAN KESELESAAN

Budak-budak semestinya mudah jadi cranky dan adakalanya terlalu galak bila keletihan.

Bila tak selesa, susahlah mereka nak bertenang, maka mulalah menangis dan buat perangai.

Mak-mak paling risau dan mudah serabut bila anak asyik menangis tak berhenti. Saya sarankan cuba sapu balm Calm Time ini pada bayi.

Bukankah seronok bila anak kita bertenang dan selesa terutamanya bila kita dalam perjalanan jauh dan menaiki kapal terbang?

Saya sarankan mak-mak cuba balm Calm Time ini untuk elak keadaan luar dugaan. Anak calm, mak pun jadi calm. Anak cranky, mak jadi ...


MANFAAT BALM TASNEEM NATUREL CALM TIME :

- Membantu menenangkan anak
- Sesuai disapu pada anak yang selalu tantrum
- Melegakan tekanan
- Mengembalikan fokus


KELEBIHAN BALM TASNEEM NATUREL 

Sebagai seorang ibu, saya amat suka dengan balm Tasneem Naturel ini.
Apa sebabnya saya memilih balm ini?

1. Menggunakan bahan natural sahaja
2. Tidak mengandungi Paraben dan SLS
3. Mempunyai kelulusan KKM
4. Travel friendly, kecil dan ringan
5. Menggunakan dos essential oil yang sesuai untuk bayi
6. Selamat digunakan pada bayi seawal baru lahir
7. Bukanlah sejenis balm yang panas, bahkan bayi selesa jadinya
8. Baunya yang sedap dan menenangkan
9. Harga berbaloi sekali


HARGA BALM TASNEEM NATUREL

Harga 1 balm hanya RM57 sm
4 balm lebih jimat, hanya RM184 sm (jimat RM44)


CARA MEMBELI BALM TASNEEM NATUREL 

Well, dalam membeli perlulah buat pilihan yang baik, termasuklah mencari agen yang berkaliber, yang boleh consult tentang sebarang pertanyaan kita, bukan yang jenis asal jual je.

Saya cadangkan anda dapatkan balm ini daripada Kamilah.
Beliau ni boleh COD sekitar KL, dan poskan untuk anda yang jauh di mata. No worries ok. Serrvis tiptop.

Silakan call : 011-11151990

Untuk direct whatsapp pada Kamilah, klik di sini :
www.wasap.my/601111151990/baby+care

Oh ya, agen dropship diperlukan.
Kalau berminat nak buat bisnes jual balm ni, pun boleh hubungi Kamilah. Alang-alang beli untuk anak, boleh buat duit sekali. Bijaaaak, bijak.

Moga bermanfaat ya!

You Might Also Like

4 comments

  1. haaa balm ni memang kolin suka. Sesuai untuk budak sebab tak panas. Salam perkenalan Gja !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tak panas. kita pun memang suka hidu2 . maklumlah ada essential oil.

      Hai colin!

      Delete
  2. Bagus ni, sesuai sangat untuk baby pakai :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat untuk newborn tau. highly recommended!

      Delete

Nak tanya, boleh.

Nak bagi pendapat, boleh.

Saja nak komen, pun boleh.