hamil

CARA ATASI SEMBELIT KETIKA HAMIL TANPA SUPLEMEN

14:11

Salam.

Nak cerita kisah benar.

Saya yang mengalaminya sendiri.

Biasanya jika sembelit, saya akan telan Herblax, suatu produk Shaklee yang boleh membantu melawas.

Tapi ketika hamil, saya tak berani mengambil Herblax kerana ada kandungan herba.

Saya dapat satu tips yang mudah dibuat.

Dah pun cuba amalkan, alhamdulillah berjaya.

Apa yang saya buat?
Minum yakult dan nata de coco.

Haaa jangan tak percaya.

Nata de coco tu, sebolehnya beli yang perisa natural. Buang air rendaman tu. Gula banyak kita takmau. Basuh nata de coco tu, then tapis. Simpan dalam peti.

Tiap pagi waktu PERUT KOSONG, saya akan masukkan 15ketul nata de coco tu ke dalam 1botol Yakult.

Then, minum Yakult dan telan nata de coco tu. Elakkan kunyah.

Macam tak percaya, tapi buat je sebab desperate nak membuang sangat.

Orang yang sembelit je.tahu bagaimana sengsaranya.

Saya amal tiap pagi, hari ke-3 baru rasa nak membuang.

Memang flush habis.
Lega rasanya.

Kemudian, saya memang amalkan minum Yakult campur nata de coco sepanjang hamil.

Agak costly sebenarnya nak membeli Yakult tu haha.

Yang lebih murah dan mampu milik, boleh cuba Ostematrix.

Sesiapa yang ada sembelit, saya cadangkan cuba dulu Ostematrix, suatu pil kalsium yang dilengkapi Vitamin D dan magnesium yang boleh melembutkan najis.

Hanya RM62 sebotol.
Sebotol tu ada 120biji, makan 4biji sehari, cukup untuk stok sebulan.

Mana-mana ibu hamil yang nak cuba tips Yakult campur Nata De Coco tu, silakan ya.

Kalau nak cuba Ostematrix Shaklee, boleh hubungi saya.

Mesej/Call/Whatsapp : 019-5161862
http://www.wasap.my/60195161862/beliShaklee

(Aziza/Gja)
nuraziza3010@gmail.com
FB :  Saya Gja dot com

You Might Also Like

0 comments