bisnes

TIPS PILIH GRUP BISNES SHAKLEE YANG BETUL

16:04

Salam.

Memandangkan dah jadi fenomena ramai yang nak sangat buat biz dengan Shaklee, maka ramai juga yang keliru dan blur tak tahu nak pilih grup yang mana.

Berbekalkan pengalaman lebih 5 tahun berada dalam biz Shaklee, saya rasa terpanggil nak kongsi beberapa tips untuk pilih grup mana untuk disertai.

1. DAH TERBUKTI BERJAYA

Dalam banyak-banyak grup yang ada, pastikan anda memilih grup yang besar dan kukuh, lagi terbukti berjaya. Jangan lupa pastikan bakal upline anda itu mempunyai super duper upline yang juga aktif dan berjaya dalam biz Shaklee.
Ini akan memastikan anda masih boleh dapat guidance daripada grup walaupun upline anda tiba-tiba stop buat Shaklee atau meninggal dunia.

2. BUKAN JENIS SURUH BUAT LOAN

Percayalah memang terdapat grup yang mengajarkan ahlinya buat loan untuk beli stok barang. Yang bakal kesusahan adalah anda kerana akan huru hara nak habiskan jualan stok yang sudah dibeli sebelum tarikh expired produk tu.

3. COACHING BERTERUSAN

Ini penting. Dalam sebarang bisnes, kita perlukan mentor untuk coaching kita dan guide dalam bertindak. Sebab tu point yang paling awal iaitu pastikan grup itu sudah terbukti berjaya.

Itu 3 point yang paling penting untuk anda join bisnes Shaklee.

Pada yang belum tahu, saya adalah ahli grup terbesar di Malaysia yang dicemburui ramai.

Grup iREACH.

Pernah dengar?

Nak tahu kenapa ramai orang cemburu?

Nanti saya cerita di post lain.
Cukuplah saya khabarkan yang penaung grup iReach iaitu Master Lyna Noh dan Master Zainul adalah 2 orang master yang diberi keistimewaan dengan mendapat peluang duduk SEMEJA dengan pengasas Nutriferon semasa trip Shaklee ke Jepun pada pertengahan tahun 2017. Bayangkan, dalam ramai-ramai master yang ada, mengapa mereka yang dipilih? Bukankah ini membuktikan kredibiliti mereka?

---Berikut adalah catatan yang diambil daripada fanpage FB iiReach---

Wah, Masters Z; #iReachFounders & suami kepada Masters Lyna Noh, duduk di table VVIP masa Dinner di Tokyo hari tu. Sebelah kanan beliau ialah isterinya & sebelah kiri Dr Kojima ialah Presiden Shaklee Malaysia iaitu Mrs Helen Lam. Malangnya, kedua-duanya tak muat nak masuk gambar ni.

Bagi yang belum tahu, Dr Kojima ialah saintis yang bertanggungjawab discover Interferon, sekaligus membangunkan produk Nutriferon. Nutriferon adalah produk semulajadi yang membantu tubuh kita menghasilkan interferon & menguatkan imuniti tubuh kita.

Tanyakan saja pada mana-mana pengguna Shaklee, kami memang sangat berterima kasih kepada Dr Kojima. Berkat usahanya mengkaji Interferon hingga 40-tahun lamanya, terhasillah produk yg kami sentiasa gunakan setiap hari seisi keluarga. Alhamdulillah, kalau dulu asyik demam je, sekarang dah banyak kurang.
Pls ye, jangan sesekali cop Shaklee ni produk jalanan lah, sekadar testimoni saja lah atau tiada saintis. Sbb Shaklee satu-satunya Vitamin di dunia yang dijamin berkesan, selamat & semulajadi. Dijamin dengan bukti sains tau, bukan sendiri claim bagus ye.

Untung sangat #iReachJapan yang berpeluang untuk berjumpa sendiri dengan saintis hebat ini.

Lebih membanggakan, mentor kami di iReach dapat duduk semeja dengan Dr Kojima & Presiden Shaklee Jepun untuk korek lebih banyak maklumat rahsia Shaklee. Apa yang mereka bincangkan semasa makan malam tu? Buat masa sekarang, #iReachLeaders & #iReachMasters saja yg tahu.
LIKE & Follow #iReachStory. Mana tau, serba sedikit admin mampu korek daripada #iReachFounders tu lepas ni?
Photo Credit: Shaklee Malaysia
Lokasi: Ballroom Imperial Hotel, Tokyo

---

Jika berminat nak join kami di grup iReach, silakan hubungi saya ya.

Mesej/Call/Whatsapp : 019-5161862
(Aziza/Gja)
nuraziza3010@gmail.com

You Might Also Like

0 comments