hidup

Antara saya, Hyper Act dan suami

23:58

Wohaaaaa apa kaitan?


Saya yang jenis buta-artis, tiba-tiba jadi macam ketagih nak play lagu Hyper Act di youtube.

Lagu yang mana?
Yang hot itulah, Takkan Pergi tajuknya.


Apa pula kaitan dengan suami?



Hihi malu i nak cerita.

Sebenarnya... emmmm sebenarnya kan....
Suami i hadiahkan lagu ni pada i.


Hiiiikkksss...



Saya yang jiwang ni mulalah rasa waaaaaahhhh suka suka sukaaaa...



Walaupun mula-mula waktu dia bagi lagu ni pada saya, muka saya blur je.

Sambil ucap terima kasih cukup syarat lah kan bila orang dah bagi sesuatu tu.
Saya pun jujur selamba je cakap, 'saya tak tau lirik lagu tu. Nanti nak kena dengar dulu.'


Entah berapa kali saya tanya suami tentang tajuk lagu tu.

Entah berapa kali jugalah dia jawab.


Dalam lepas maghrib gitu dia bagi lagu ni. Saya hanya dengar dan ucap terima kasih.



Lastly, bila nak tidur barulah saya search di youtube untuk dengar lagu tersebut sambil tengok liriknya. 



Bila dah tau lirik, barulah rasa touching tu datang... hihi


Hari ku yang pergi hilang ku mencariGelora cinta kau bawa datang kembaliRindu ku tak sudah hilang dalam sedarMungkin ku menanti sepi hangat yang hadir

Kenangan bagai mengejar mentariTerbakar debunga kasturiApakah tandanya yang tersembunyiDibalik rahsia semalam

Hadir dirimu memulihkan kuDalam lumpuh dan lesu menghidup jiwakuNamun rasa ini, dalam mencari ertiYakin ku kekal mu disisi takkan pergi

Mungkin sebenarnya ruang tu tiadaMengisi kasih nan pilu sebentar cuma

Kenangan bagai mengejar mentariTerbakar debunga kasturiApakah tandanya yang tersembunyiDibalik rahsia semalam

Hadir dirimu memulihkan kuDalam lumpuh dan lesu menghidup jiwakuNamun rasa ini, dalam mencari ertiYakin ku kekal mu disisi takkan pergi

Hadir dirimu memulihkan kuDalam lumpuh dan lesu menghidup jiwakuNamun rasa ini, dalam mencari ertiYakin ku kekal mu disisi takkan pergi

Kelibat cinta permain rindu kecewaBisikan indah khayalan ku seketikaAirmata ini mengalir ku sendiriMoga kelam resah ku kan berlalu pergi


You Might Also Like

0 comments