hidup

Paksaan dalam Shaklee? Tak kuasa i melayan.

07:00

Hai semua.
Bukan main tajuk.
Awwww...

Saya adalah salah seorang ahli Shaklee yang bukan sahaja makan dan guna produk Shaklee, bahkan saya turut menjual kepada mereka yang berminat dan memerlukan produk Shaklee di luar sana.

Sebab paling besar saya buat bisnes Shaklee adalah kerana tiada paksaan dan tiada istilah memaksa.



Sayalah manusia yang tak suka dipaksa dan tak kuasa memaksa. Sori selebet.

Oh ya, perlu dijelaskan di sini bahawa saya ini bukanlah jenis yang buat sesuatu sekadar ikut-ikut orang. Sesiapa yang kenal saya, pasti mengakui kedegilan saya (#eh) yang tak suka dipaksa dan sukar untuk memaksa saya. Wakaka...

Saya juga tak suka paksa orang, atau bahasa mudahnya saya tak suka dan tak akan terhegeh-hegeh minta orang berbuat sesuatu. Kalau orang tu dah taknak, so automatiknya saya pun akan buat derk je lah. Tak kuasa i nak push orang ke apa ke....


Disebabkan Shaklee tiada istilah paksa memaksa terpaksa, makanya wujudlah saya dalam bisnes ini.


Nak tahu apakah jenis paksaan yang tiada dalam Shaklee?


Satu : Tak perlu paksa orang jadi downline

Untuk berjaya buat income dengan Shaklee, kita tak perlu susah payah cari downline. Hanyalah jual seberapa banyak produk kepada pembeli je. Tiap produk tu ada point, kalau cukup kuota tertentu, maka kita pun dapatlah bonus cash pada pertengahan bulan berikutnya.


Dua : Tak ada paksaan untuk capai target bulanan

Maksudnya kalau kita tak capai target pun tak apa. Cuma kitalah yang tak dapat komisyen berbentuk cash daripada Shaklee. Status keahlian masih terpelihara. Tak membeli mana-mana produk selama setahun pun, kita masih kekal sebagai ahli yakni layak beli dengan harga murah bila-bila masa.


Tiga : Tak terpaksa bagi keuntungan kita pada upline

Ini paling i sensitif. Wakaka... Kebanyak MLM yang ada di sekeliling kita adalah berkonsepkan bagi sikit keuntungan (baca : penat lelah) kita pada upline, dan kita hanyalah dapat saki-baki je. Sob sob sadis kan? Dalam Shaklee ni, siapa buat lebih, dia akan dapat lebih. Dah ramai yang buat keuntungan melebihi upline sendiri. Bonus bulanan yang kita dapat pun, Shaklee bayar direct pada kita. Tak ada istilah upline ambil sikit keuntungan tu.


Empat : Tak ada paksaan kena keluar rumah

Seriously, kita duduk dalam rumah 24jam pun boleh dapat customer, siap untung ribu-riban lagi. Dunia hujung jari kan... Semuanya boleh dibuat dari dalam rumah. Hanya online sahaja.


Lima : Tiada paksaan nak buat bisnes pada masa tertentu

Dah nama pun boleh buat online, suka hati lah nak buat bila-bila pun. Dalam kereta boleh, sambil tunggu  traffic light ubah warna pun kita boleh dapat order daripada customer. Masa fleksible lah senang kata. Awal pagi boleh, tengahari buta pun boleh. Bila-bila u suka lah.


Enam : Tak terpaksa simpan stok

Orang order kat u, u pun log in website Shaklee dan orderkan atas nama dan alamat customer. Shaklee akan pos direct kepada customer. Setel.


Itulah dia enam keterpaksaan yang tiada dalam Shaklee.
Dahlah boleh beli barang dengan harga yang murah hampir 25%, ternyata tiada penindasan kaki-kaki yang biasa berlaku pada MLM di Malaysia ni. Pendek kata, memang patuh syariah.

Bab sokong israel tu, isu basi dah pun. Nanti saya cerita dalam post lain ok.
Bab halal pun isu yang tak lagi jadi isu, ternyata halal lagi tu.


Disebabkan tiada paksa-paksa, makanya saya pun masih wujud dalam bisnes Shaklee.
Kalau anda pun jenis yang tak suka dipaksa dan tak kuasa memaksa orang, makanya berbisnes Shaklee amatlah sesuai dengan anda.


Nak tahu lagi?
Mari hubungi saya.

Mesej/Call/Whatsapp : 019-5161862
(Aziza/Gja)
nuraziza3010@gmail.com
FB :  Saya Gja dot com

You Might Also Like

0 comments