BISNES SHAKLEE

Paksaan dalam Shaklee? Tak kuasa i melayan.

07:00

Hai semua.
Bukan main tajuk.
Awwww...

Saya adalah salah seorang ahli Shaklee yang bukan sahaja makan dan guna produk Shaklee, bahkan saya turut menjual kepada mereka yang berminat dan memerlukan produk Shaklee di luar sana.

Sebab paling besar saya buat bisnes Shaklee adalah kerana tiada paksaan dan tiada istilah memaksa.





Sayalah manusia yang tak suka dipaksa dan tak kuasa memaksa. Sori selebet.

Oh ya, perlu dijelaskan di sini bahawa saya ini bukanlah jenis yang buat sesuatu sekadar ikut-ikut orang. Sesiapa yang kenal saya, pasti mengakui kedegilan saya (#eh) yang tak suka dipaksa dan sukar untuk memaksa saya. Wakaka...

Saya juga tak suka paksa orang, atau bahasa mudahnya saya tak suka dan tak akan terhegeh-hegeh minta orang berbuat sesuatu. Kalau orang tu dah taknak, so automatiknya saya pun akan buat derk je lah. Tak kuasa i nak push orang ke apa ke....


Disebabkan Shaklee tiada istilah paksa memaksa terpaksa, makanya wujudlah saya dalam bisnes ini.


Nak tahu apakah jenis paksaan yang tiada dalam Shaklee?



Satu : Tak perlu paksa orang jadi downline


Untuk berjaya buat income dengan Shaklee, kita tak perlu susah payah cari downline. Hanyalah jual seberapa banyak produk kepada pembeli je. Tiap produk tu ada point, kalau cukup kuota tertentu, maka kita pun dapatlah bonus cash pada pertengahan bulan berikutnya.



Dua : Tak ada paksaan untuk capai target bulanan


Maksudnya kalau kita tak capai target pun tak apa. Cuma kitalah yang tak dapat komisyen berbentuk cash daripada Shaklee. Status keahlian masih terpelihara. Tak membeli mana-mana produk selama setahun pun, kita masih kekal sebagai ahli yakni layak beli dengan harga murah bila-bila masa.



Tiga : Tak terpaksa bagi keuntungan kita pada upline


Ini paling i sensitif. Wakaka... Kebanyak MLM yang ada di sekeliling kita adalah berkonsepkan bagi sikit keuntungan (baca : penat lelah) kita pada upline, dan kita hanyalah dapat saki-baki je. Sob sob sadis kan? Dalam Shaklee ni, siapa buat lebih, dia akan dapat lebih. Dah ramai yang buat keuntungan melebihi upline sendiri. Bonus bulanan yang kita dapat pun, Shaklee bayar direct pada kita. Tak ada istilah upline ambil sikit keuntungan tu.



Empat : Tak ada paksaan kena keluar rumah


Seriously, kita duduk dalam rumah 24jam pun boleh dapat customer, siap untung ribu-riban lagi. Dunia hujung jari kan... Semuanya boleh dibuat dari dalam rumah. Hanya online sahaja.



Lima : Tiada paksaan nak buat bisnes pada masa tertentu


Dah nama pun boleh buat online, suka hati lah nak buat bila-bila pun. Dalam kereta boleh, sambil tunggu  traffic light ubah warna pun kita boleh dapat order daripada customer. Masa fleksible lah senang kata. Awal pagi boleh, tengahari buta pun boleh. Bila-bila u suka lah.


Enam : Tak terpaksa simpan stok

Orang order kat u, u pun log in website Shaklee dan orderkan atas nama dan alamat customer. Shaklee akan pos direct kepada customer. Setel.


Itulah dia enam keterpaksaan yang tiada dalam Shaklee.
Dahlah boleh beli barang dengan harga yang murah hampir 25%, ternyata tiada penindasan kaki-kaki yang biasa berlaku pada MLM di Malaysia ni. Pendek kata, memang patuh syariah.

Bab sokong israel tu, isu basi dah pun. Nanti saya cerita dalam post lain ok.
Bab halal pun isu yang tak lagi jadi isu, ternyata halal lagi tu.


Disebabkan tiada paksa-paksa, makanya saya pun masih wujud dalam bisnes Shaklee.
Kalau anda pun jenis yang tak suka dipaksa dan tak kuasa memaksa orang, makanya berbisnes Shaklee amatlah sesuai dengan anda.

KELEBIHAN JADI AHLI SHAKLEE

23:25
Dah boom timeline fb saya dengan iklan Shaklee sana sini.

Yang duk share testimoni makan Shaklee pun banyak.

Apa yang best sangat jadi ahli Shaklee?

---> MURAHHHHHH

Haaa jangan tak caya, itulah sebab paling besar kenapa orang asyik berduyun-duyun jadi ahli Shaklee.

Murah sangat ke ?

Kalau saya cakap dapat less 20%-30%, best tak?

Dah ramai yang mulanya beli Shaklee untuk makan sendiri, kemudian dah rasa keberkesanan produk, mulalah register ahli. Penjimatan berganda-ganda tau.
Bayangkan kalau makan sendiri je pun boleh dapat cashback bulan berikutnya. Siapa tak suka kan?


BOLEH KE KALAU MAKAN SHAKLEE TANPA JADI AHLI?

Mestilah boleh, cuma rugi je. Huhuhu.
Sebab tiap produk Shaklee ni ada point tersendiri. Buila anda beli dengan distributor Shaklee, point tu dapat kat dia lah. Dah lah anda kena bayar harga retail, point tu pulak anda tak dapat. Tahukah anda yang point2 tu jika terkumpul sebanyak minima 200point sebulan (belian dalam rm800, contohnya beli Vivix 2 botol), anda layak dapat cashback dalam RM 30.

Nak bagi kat orang ke cashback tu?


CARA JADI AHLI SHAKLEE

Ada 2 cara. Yang pertama berbayar, yang kedua free je tapi ada la syaratnya.

1) DAFTAR AHLI SHAKLEE

Hanya bayar RM68.90 untuk seumur hidup. Tambah RM10.60 untuk postage membership kit. Anda layak dapat beli sebarang produk dengan harga ahli. Kalau ada nak order barang, lagi bagus sebab postage dikirasekali bayar yang RM10.60 tadi tu je. Semestinya anda beli dengan harga yang paling murah iaitu harga ahli. Jika belian produk anda mencukupi point, silakan menunggu cashback bulan depan ya. Best kan?

2) JADI AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA

Ini sangat senang dan menuntungkan, sebenarnyalah. Syaratnya anda buat belian dengan point minima 200point (dalam anggaran rm800).

Contoh : Vivix 1 botol 112point. Beli 2 botol, dah 224point.


Automatik anda dapat keahlian percuma, maksudnya tak payah bayar yang RM68.90 tu. JImat sangat kan? Yang best lagi, anda sememangnya layak dapat cashback bulan depan. Dahlah jimat, siap dapat cashback lagi tu. Serius best.


CARA BELI BARANG SELEPAS MENJADI AHLI

Mudah sahaja. Boleh walk in ke mana2 branch atau pun  hanya buat belian online sahaja. Shaklee akan pos direct ke pintu rumah anda.


DAH JADI AHLI, WAJIB BUAT BISNES KE?

Ohoi siapa kata? Tak bisnes pun takpe. Beli buat makan sendiri je pun ok .


NAK DAFTAR AHLI SHAKLEE BERSAMA SAYA ?

Nak tahu lagi?
Mari hubungi saya.

Mesej/Call/Whatsapp : 019-5161862
(Aziza/Gja)
nuraziza3010@gmail.com
FB :  Saya Gja dot com

You Might Also Like

0 comments

Nak tanya, boleh.

Nak bagi pendapat, boleh.

Saja nak komen, pun boleh.