hujung minggu

Kalau dah tak reti tu, minta tolonglah pada orang lain

13:09

Betul betul.
Serius tak tipu.

Saya tak pernah reti untuk perkara yang macam seni.
Tengok orang lain boleh gubah-gubah bunga, menjahit baju la, decorate kek cantik comel je.
Serius saya tak reti.
Nak celup kuih raya almond london ke dalam coklatnya pun dah comot momot je, hueh hueh hueeeh. So kita give up je la perkara sebegini.

Tapi tapi tapi....
Dalam tak reti tu, tetiba orang puji saya punya pilihan baju waktu majlis kahwin.
Cantik, lwa... Pandai pilih, kata mereka.

Yessss, terasa macam :

'Yeah, finally my taste is not so bad.'

Lega sikit hati.
Takdelah rasa macam tak-cukup-sifat sebagai perempuan. #eh

Cukuplah cerita itu.
Cerita lagi tentang design blog pula, saya sungguhlah tak reti nak buat head cover watsoever tu.
Pernah try sebelum ni, Rasa best sangat macam :

'I did it...!'

Padahal buruk je.

Makanya, disebabkan saya memang dah lama berhajat nak upgrade blog ini untuk jadi tempat saya menulis dengan terujanya, makanya lagi, saya pun kecek-kecek akak manis ini untuk bantu saya.

Teringin nak berdomain sendiri, makanya hoisihathoicantik.blogspot sudah menjadi kenangan, dan di tukar kepada blog lawa baq hang yang diberi nama www.sayagja.com

Awwwww bajet femes sikit.


Saya minta buatkan blog ini dengan design simple je, santai dan professional giteeeww.
Haruslah impian tinggi untuk diri sendiri.

Pilihan warna pula saya bagi BLUE, WHITE & PINK.


Dan TIIIING!!!!!


Tadaaaaaaa. Belah kiri tu header yang saya buat sendiri. Peh buruk je. Kanan ni yang hasil tangan seni Kak Salwa.



Jadilah begini.

Clap clap clap.

Nampak clean, simple and tak serabut, professional pun memang ada.

:D

Kak Salwa ni ada kemahiran design yang beliau belajar sendiri okeeeii.
Juga buat servis design poster, upgrade blog, servis domain, selain buat barang kreatif comel dengan DIY.

Nak tahu banyak, bolehlah terjah beliau di blog super extraordinary nya tu.

Dahlah jenis ramah riang ria, hasil tulisan pun bagus lagi bernas, bijak pandai pulak tu.
Siapa kata surirumah ni duduk lepak kat rumah habiskan duit suami je?

Naaaaaah pi terjah blog beliau.

Sebenarnya, saya tak pernah jumpa dia.
Kui kui kui.
Wah wah kemain gja puji akak ni kan.
Mohon pilih i jadi bakal besan plis.   #eh

Tapi entahlah, rasa macam ada aura, rasa best je bersembang di mesej fb dan wassap.

Okailah okai.

Jumpa lagi ya.


---

Nak masuk dapur pulak.

Aktiviti memasak ketung ketang di dapur pada hujung minggu adalah suatu perkara yang mengujakan bagi saya.

Wohaa!!!






You Might Also Like

0 comments