cantik

Sarapan dengan ESP je? Biaq betui~~~?

00:31

Hidup sebagai pelajar di Jepun, takkan pernah lari daripada kesibukan dengan perihal sekolah (di Jepun, univeristi selalunya dipanggil sebagai sekolah). Musim exam jangan cerita, musim yang bukan exam pun, ramai sangat di kalangan kita yang selalu pergi ke sekolah dalam keadaan berkejaran. Tak sempat bersarapan, dengan alasan tak cukup masa.

Hasilnya? Kita kerap kelaparan yang ‘melampau’ ketika waktu tengah hari, sehingga membuatkan kita makan dengan kuantiti yang amat banyak sekaligus. Ianya bukan saja membawa mudarat kepada kesihatan, bahkan membawa kesan buruk kepada emosi kita di dalam kelas sebelum waktu tengah hari. 


Sudahlah kita berkejaran untuk ke kelas pagi-pagi, tak sempat makan apa-apa pula, emosi kita mudah terganggu kerana otak kita akan sentiasa memberitahu kita bahawa ‘waktu lunch nanti, confirm aku kena makan, nak kena dapatkan tenaga’. Psikologi yang dimainkan oleh otak kita secara separa sedar.

Mari bertindak bijak. Energizing Soy Protein atau nama singkatannya ESP, adalah suatu usaha terbaik bagi mereka yang mahukan tenaga segera yang bukan sahaja mengagumkan, bahkan berpanjangan.

Perlu dinyatakan juga di sini, bahawa ESP ini bukannlah pengganti sarapan kita. Semoleknya, kita mengambil sarapan sihat, dan turut menambahkan ESP sebagai menu tambahan bagi sarapan kita. Tapi, at least, kalau tak sempat nak bersarapan biasa, dapat ambil ESP setiap pagi pun sudah memadai untuk membantu kita kekal bertenaga sehingga ke waktu lunch tengah hari.

Cara makan ESP :

Hanya ambil 1 atau 2 scoop ESP, dan bancuhkannya dengan air suam. JANGAN bancuh dengan air panas, kerana air panas akan merosakkan protein yang ada dalam ESP tersebut.
ESP ini, diperbuat daripada kacang soya, jadi rasanya adalah seperti soya. Untuk lebih menyedapkannya, boleh tambah sesudu dua serbuk coklat, atau serbuk horlick, atau boleh juga dicampur dengan jus buah-buahan. Mudah dan cepat. Ada juga orang yang makan ESP ni dengan aiskrim. Creamy gitu~

Oh yaaa… ESP Shaklee ini, menggunakan kacang soya yang tidak diubahsuai secara genetic, atau lebih dikenali dengan nama Non-GMO (non-genetically modified organism).

Mari saya nyatakan kelebihan ESP  yang lain :

1)    Mempunyai protein yang amat baik untuk otot, kuku dan rambut, sekaligus boleh mencantikkan kulit
2)    Membantu  kurangkan paras kolestrol, cegah osteoporosis, cegah sakit jantung
3)    Turut berperanan menjaga kesihatan rahim dan ovary bagi wanita, juga bagus untuk kesihatan prostat lelaki
4)    Memberi tenaga segera
5)    Meningkatkan kuasa system imunisasi dalam badan (Tahan diri daripada serangan penyakit)
6)    Kurangkan migrain, pulihkan insomnia
7)    Melambatkan pertumbuhan uban, juga mengurangkan keguguran rambut

ESP yang amat terbukti memberi tenaga segera
ESP yang amat terbukti memberi tenaga segera


Hebat kan?
Mari hubungi saya.

---

Aziza (Shaklee Independent Distributor)
[ID No : 906599]
Mesej/Call/Whatsapp : 019-5161862
sihatlagicantik@gmail.com
---
*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

You Might Also Like

0 comments